v
cekar
Kupujmo darila narejena s srcem in ljubeznijo – »Podprimo slovenske ustvarjalce«

 ../../data/attachments/17/32/1387286563-trije-prijateljcki-1.jpg

Pogled na posteljo najine štiriletnice razkriva njene tri nepogrešljive prijateljčke. Poleg tega, da imajo privilegij spati v njeni postelji, jo izmenično spremljajo na poti v vrtec ter povsod kamor se odpravimo. Vse do nedavnega niti nisem opazila njihove dejanske vrednosti. Prostor v naši družini so namreč dobili povsem po naključju, eden na tem rokodelskem sejmu, drugi na drugem in tako naprej.

Pred dnevi pa so v vrtcu pripravili medsebojno obdarovanje. Otroci so morali svojim vrstnikom odstopiti eno izmed svojih igrač. Ko smo se doma zakopali v kup njenih igrač in iskali tisto, ki bi jo lahko podarili, sem med drugim predlagala, da podarimo g.Medota. In naši štiriletnici je skoraj počil film. V joku mi je ponovila besede, ki ji jih je zaupala prodajalka na sejmu : »Takega medvedka kot je tale nima nihče drug na svetu. Sešila sem ga sama v svoji delavnici in čakal je točno na tebe.«

Takrat se mi je posvetilo - vsi trije prijateljčki v njeni postelji so unikatni. Sešile so jih pridne roke naših lokalnih ustvarjalk.

Včasih so ravno otroci tisti, ki nam odprejo oči in pokažejo svet v pravi luči.

Da zaključim zgodbo, podarili smo igračko, ki smo jo nabavili pri najboljšem sosedu. Igrači  z estetskega vidika ne manjka čisto nič, manjka ji le ljubezni s katero bi morala biti narejena – in otroci očitno to čutijo. Ponovno se moramo torej naučiti tisto, kar smo nekoč že vedeli. Najlepša so tista darila, ki so narejena s srcem in ljubeznijo, ki nimajo dvojnikov in so enkratna.  

Naj vas ob prihajajočih prazničnih dneh ne grize slaba vest, ker je darilo za vašega otroka, za mizerno plačilo, na drugem koncu sveta moral narediti njegov vrstnik.

Preverite ponudbo naših prodajalcev, in poiščite darila narejena s srcem in ljubeznijo.


"Maja Peterlin"
../../data/attachments/17/32/1387287204-ribica.jpg


"NejaIdeja"
../../data/attachments/17/32/1387286937-blazinica.jpg


"Katrinca Art"
../../data/attachments/17/32/1387286937-voscilnica.jpg

 

 

Copyright (c) 2013 Artfunk, JR Produkcija. Vse pravice pridržane
Uporaba te spletne strani zahteva sprejem pogojev uporabe in pravilnika o zasebnosti.

PIŠKOTKI
Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.
Nadaljuj več